Nu online op Poh-educa.nl – Polyfarmacie bij ouderen

Geaccrediteerd voor 2 punten door de V&VN en NVvPO –
Gratis te volgen.

Waarom geeft het gebruik van meer dan 5 medicijnen door ouderen vaak problemen? Wat maakt ouderen gevoelig voor overmedicatie of onder medicatie? Welke medicijnen mogen ouderen boven de 65 liever niet gebruiken en waar moet je verder op letten? Geldt dit voor iedereen boven de 65 of alleen bepaalde groepen? Hoe vaak komt polyfarmacie eigenlijk voor?

Al dit soort vragen wordt behandeld in deze cursus. Volgens de nieuwe NHG richtlijn polyfarmacie bij ouderen heb je als praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige een aantal duidelijke taken, zoals het selecteren van patiënten in de huisartspraktijk die mogelijk schade ondervinden van hun medicijngebruik. Samen met de huisarts en de apotheker volg je een stappenplan om te zorgen dat deze patiënten optimaal (en dus niet onder- of over-) behandeld worden. Daarnaast fungeer je als spil in de multidisciplinaire aanpak van het probleem.

Maak een gratis account aan of log in op  www.poh-educa.nl, bekijk het volledige aanbod en volg gratis deze cursus. Veel plezier!

 

Er zijn nog geen comments geplaatst.

Geef een reactie