Nu online op Poh-educa.nl – Hartfalen

Geaccrediteerd voor 2 punten door de V&VN en NVvPO – Gratis te volgen.

In 2017 hadden ruim 230.000 mensen in de huisartsenpraktijk de diagnose hartfalen. Hartfalen kan veroorzaakt worden door een hartaandoening of hypertensie, maar ook door bijvoorbeeld medicijngebruik. Het is handig om te weten welke mensen meer risico lopen om hartfalen te ontwikkelen. Vaak is er sprake van comorbiditeit, dus de kans is aanwezig dat je deze mensen al ziet op je spreekuur voor bijvoorbeeld diabetes of COPD.

In deze cursus bespreken we de bouw en werking van het hart en de bloedsomloop. Vervolgens gaan we in op de diagnostiek en de behandeling van hartfalen. Als POH/praktijkverpleegkundige speel je een belangrijke rol bij de niet-medicamenteuze behandeling van hartfalen: voorlichting en advisering. Door dit goed te doen probeer je onder andere de therapietrouw te bevorderen. Maar ook leer je welke medicijnen een rol spelen bij de behandeling, hoe ze werken en vooral ook welke bijwerkingen ze kunnen geven.

Tot slot gaan we in op de monitoring van deze patiënten. Hoe vaak zie je ze en waar let je dan op. 

Maak een gratis account aan of log in op  www.poh-educa.nl, bekijk het volledige aanbod en volg gratis deze cursus. Veel plezier met de cursus!

Er zijn nog geen comments geplaatst.

Geef een reactie